Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppkusk allvarligt hotad

Foto: Montage
Foto: Montage

En svensk toppkusk som regelbundet kör på V75 har hotats till livet.
Polisen jobbar nu med ärendet.
– Det är klart att man blev skärrad när man fick hoten, säger kusken till Travronden.

Publicerad:

Det var tidigt i lördags morse som det riktades ett allvarligt hot mot den svenska toppkusken, som är en av Sveriges främsta kuskar och som regelbundet kör travlopp på bland annat spelformerna V75 och V86.

Enligt uppgifter till Travronden var det en närstående som mottog det via sms. Meddelandet innehöll instruktioner om hur toppkusken skulle sluta att yttra sig i specifika sammanhang. Om det inte följdes skulle man, enligt uppgifterna "skära halsen av” honom och en familjemedlem.

Senare samma dag ska det ha kommit fler sms till samma telefon, varav ett innehöll grova bilder på en dödad människa.

“Inte roligt att bli utsatt”

Toppkusken, som är en välkänd profil i travsporten, är omskakad av händelsen. När Travronden pratar med honom vill han inte gå in på alla detaljer i hotet, men säger:

– Jag går ju och funderar vad jag kan ha sagt som har retat någon så oerhört, men jag kan inte komma på något. Det hade känts lite lättare om jag hade vetat vad som låg bakom ilskan. Det är ju inte roligt att bli utsatt för något sånt här, säger toppkusken.

Så säger polisen

Händelsen är polisanmäld.

– Vi har en pågående förundersökning rörande olaga hot, säger polisens presstalesperson i den aktuella regionen till Travronden.

Trots händelsen har toppkusken valt att tävla vidare som planerat.

– Polisen har sagt att en förundersökningsledare tittar på det här. Jag kommer att fortsätta att utöva mitt yrke som tidigare. Det är många som tar del av informationen från mig, och andra. Att den finns är avgörande för både ägare och spelare och därför tycker jag det är viktigt att det inte upphör, även om situationen för dagen känns olustig och tråkig.

FAKTA

Olaga hot

Olaga hot är ett brott enligt 4 kapitlet 5 § i Brottsbalken. Straffskalan för olaga hot sträcker sig till fängelse i högst ett år, medan grovt olaga hot innebär lägst nio månaders fängelse och högst fyra års fängelse.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.