Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förhandlingarna i Propulsionmålet startar i dag

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Under onsdagen drar förhandlingarna i Propulsionmålet igång. I förhandlingarna inför STAD, som hålls bakom stängda dörrar, kommer ett flertal vittnen höras, i förhoppning om att reda ut ansvarsfrågan i härvan kring Propulsion.

Publicerad:

Närmare 15 månader efter nyheten om att Propulsion nervsnittats i USA publicerats, är det nu dags för förhandlingar i Svensk Travsports Ansvars- och Diciplinnämnd (STAD).

Svensk Travsport yrkar i första hand på att Daniel Redén varit oaktsam då han startat Propulsion i Sverige. Om det ogillas av STAD, yrkar man på att Daniel Redén ska hållas ansvarig i enlighet med det strikta tränaransvaret.

Daniel Redén försvaras av advokat Jesper Arvenberg, Arvenberg som framför allt trycker på huruvida undersökningen varit framgångsrik eller inte i sitt försvar.

– Ett ansvarsyrkande förutsätter ett felaktigt agerande, det vill säga att han har tävlat med hästen i strid med reglementet. Vi menar att han inte har gjort det, alltså blir det första frågan att pröva för STAD (Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd, reds. anm.). Har hästen varit startberättigad eller inte? sa Arvenberg till Travronden i en intervju i förra veckan.

Förhandlingarna beräknas pågå under onsdagen, torsdagen och fredagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.