Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förhandlingar i Propulsionärendet den 23 och 24 mars

Foto: TR BILD
Det har tagit tid, men den 23-24 mars blir det förhandlingar i överdomstolen när det gäller ”Propulsionärendet”. Foto: TR BILD

Nu har Svensk Travsports överdomstol bestämt datum för de kommande förhandlingarna i Propulsionärendet. Det hela tas upp den 23 och 24 mars i Hästsportens Hus.

Publicerad:

Meningen var att dessa förhandlingar skulle ha ägt rum redan i mitten av december, men överdomstolen beslöt att skjuta fram det hela med anledning av den pågående pandemin. I början av januari var Travronden i kontakt med överdomstolens ordförande, Olle Sohlberg, som då inte visste säkert när man skulle kunna ta upp Propulsionärendet.

– I dag har jag pratat med både Göran Wahlman och Jesper Arvenberg. Det vi har sagt nu är att vi inte kan räkna med att få igång en förhandling innan tidigast mars månad. Nu avvaktar vi lite för att få veta mer om smittoläget och eventuella restriktioner, sade Olle Sohlberg då.

I ett pressmeddelande på Svensk Travsports hemsida är nu datum för förhandlingarna nu är fastställt.

“Överdomstolen kommer den 23 och 24 mars 2022 hålla förhandling i det så kallade Propulsionärendet och förhandlingen hålls i Hästsportens Hus. Utrymme för massmedia och åhörare är, med hänsyn till befintliga lokaler, begränsat”, skriver Olle Sohlberg.

Överdomstolen kommer utöver överdomstolens ledamöter, parterna och deras ombud att tillåtta tio externa personer. Av dessa platser är representanter från massmedia prioriterade.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.