Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överdomstolen ger Nicklas Westerholm avslag

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Nicklas Westerholm. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I oktober drogs Nicklas Westerholms A-licens in med omedelbar verkan. Tränaren överklagade beslutet till överdomstolen – som presenterade sin syn på saken på fredagen.

Publicerad:

Nicklas Westerholm har i första hand yrkat på att Svensk Travsports överdomstol ändrar licenskommitténs beslut och beviljar honom A-licens. I andra hand har Westerholm yrkat på att överdomstolen återförvisar ärendet till licenskommittén för vidare handläggning medan han slutligen yrkat på att överdomstolen inhiberar licenskommitténs beslut, vilket går att läsa i fredagens beslut från överdomstolen.

Överdomstolen väljer att inte ändra licenskommitténs beslut. Vidare går att läsa:

”Överdomstolen finner att Licenskommitténs beslut är korrekt. Vid tiden för beslutet saknade Westerholm F-skattsedel och han hade inte fullgjort sina ekonomiska förpliktelser enligt ST:s TDS-system. 

Det förhållandet att Westerholm nu möjligen betalt sina skulder och att han överklagat Skatteverkets beslut att dra in F-skattsedeln utgör inte skäl att återförvisa ärendet till Licenskommitténs för vidare handläggning.

Överdomstolen ändrar sålunda inte Licenskommitténs beslut.

Enligt Tävlingsreglementet kan talan inte föras mot överdomstolens beslut.”

Överdomstolen meddelar att Olle Sohlberg (ordförande), Göran Sandh, Lars Morell och Stefan Wendén deltagit i handläggningen och att beslutet är enhälligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.