Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jorma Kontios karriär blir bok

Foto: TR BILD
Jorma Kontio. Foto: TR BILD

En biografi över Jorma Kontios liv i travet är i produktion.
Planen är att den kommer ut i samband med nästa års Finlandia Ajo.

Publicerad:

Det är finska Hevosurheilu som rapporterar om detta, och de ligger också bakom boken då tidningens redaktör Harri Lind är den som ska skriva biografin.

– Vi är redan igång, men det riktiga arbetet börjar i höst när den mest intensiva travsäsongen är över. Då kommer jag att lämna det dagliga arbetet på tidningen i tre månader och bara fokusera på det här, säger Harri Lind till Hevosurheilu.

Boken kommer i första hand att handla om Jorma Kontios gärning inom travsporten, och den ska även innehålla röster från andra personer om Jorma Kontio.

– Vi har gjort upp en lista över viktiga personer som jag kommer att intervjua, och jag är säker på att nästan alla i det finska travet har något att berätta.

“Minns otroligt mycket”

Enligt författaren underlättas jobbet av Kontios minne från olika skeenden av karriären.

– Han har ett fantastiskt minne, vilket gör boken mycket lättare att skriva. Han minns otroligt mycket hästar, människor och händelser från årtionden sedan.

Jorma Kontio har vunnit långt över 11.000 lopp och den första segern kom redan 1967. Boken planeras att komma ut i samband med nästa års Finlandia Ajo som körs i början av maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.