Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åsa Elmroth börjar skriva krönikor i Travronden – premiär efter Elitloppet

Foto: TR MEDIA BILD
Åsa Elmroth med Norton Commander. Foto: TR MEDIA BILD

Travronden får en ny krönikör.
Nu står det klart att Åsa Elmroth börjar skriva regelbundet i tidningen.
– Det känns så klart väldigt inspirerande, säger tv-reportern.

Publicerad:

Åsa Elmroth har synts i TV4:s sändningar sedan 2001. I dag är hon en av travsportens mest kända tv-profiler.

Vad många kanske inte vet är att hon har en bakgrund som PR-konsult och med vana att skriva.

Nu får hon ett nytt uppdrag – som krönikör på Travronden.

– Jag kommer från skrivandet från början så det känns såklart väldigt inspirerande. Jag har ju även bloggat för ATG så jag har saknat att skriva om häst- och travlivet, säger Åsa Elmroth.

Som krönikör på Travronden hamnar hon i ett meriterat sällskap med bland andra Anders Ström, Timo Nurmos, Daniel Berglund, Daniel Olenklint, Ulf Bertilsson och Magnus Berglund.

Travrondens chefredaktör är nöjd med nytillskottet.

– Vi har varit intresserade en längre tid, men inte riktigt hittat fram till pennan och pappret. Nu blev det verklighet. Jag är glad att Åsa tackat ja till att skriva regelbundet i Travronden. Hon kommer att bjuda på nya och annorlunda perspektiv, säger Joakim Svensson som smygläst den första och kommande krönikan.

– Det blir något helt oväntat, så mycket kan jag säga.

FAKTA

Namn: Åsa Elmroth

Yrke: Frilans inom trav samt information och kommunikation.

Bästa travminne: Har så många: Järvsöfaks världsrekord, Sanitys karriär, Victory Tillys Elitloppsseger år 2000, delägda Monark Newmens andraplats i Derbyt. (Men segern i försöket är nog större. Grät i en timme efteråt)

Sämsta travminne: När det har hänt olyckor och hästar skadats eller till och med dött.

Intresse förutom trav: Vara med nära och kära. Allt från stora fester till små spelkvällar. Djur och natur, framförallt hundar.

• Vad kommer du att skriva om i dina krönikor?

– Mjuka värden är min grej. Jag kommer nog att varva anekdoter bakom kulisserna med nostalgi och humor. Allt med grunden i stallbacksmiljö. Travpolitik finns det andra som sköter så mycket bättre, säger Åsa Elmroth.

Den första krönikan av Åsa Elmroth publiceras efter Elitloppet.

FAKTA

Travrondens krönikörer

Vi skriver om sport: Anders Ström, Tony Ryttar, Niclas Andersson, Ulf Bertilsson, Åsa Elmroth, Rickard Hansson, Dennis Engelbo, Kristin Riise Odegaard, Even Elvenes, Johan Bergman och Lars-Johan Holm.

Vi skriver om spel: Timo Nurmos, Daniel Berglund, Jens Sjödén, Magnus Berglund, Espen Edvardsen, Jorma Vouksenmaa, Anton Stöckel och Fredric Lindman.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS