Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anders Lindqvist värvad till Bonde söker fru

Foto: Fremantle Sverige
Anders Lindqvist. Foto: Fremantle Sverige

Tidigare travtränaren Anders Lindqvist, 70, är en av fyra bönder i jorden runt-varianten av Bonde söker fru 2023.
Trots att han varken är bonde eller travtränare för stunden.
– Jag blev kontaktad av produktionsbolaget och har ju sökt kärleken i hela mitt liv, säger han.

Publicerad:

I veckan presenterade TV4 de fyra bönder som slåss om tre platser i programmet Bonde söder fru – jorden runt 2023. En av dem är tidigare travtränaren Anders Lindqvist som nu är en alltiallo inom sporten.

– Som de flesta vet har jag svårt att säga annat än ja, men det var faktiskt inte givet den här gången. Programmet har jag aldrig riktigt sett i sin helhet och jag funderade över om jag gör mig till åtlöje eller inte men beslutade mig för att tacka ja, säger han.

Ambulerande inspelningsplats?

Men bonde? Du är varken bonde eller travtränare längre och normalt spelas det ju in på en gård eller dylikt, vad tänker du om det?

– Det kommer att vara på Grosbois där jag bor och det här är ju en ganska stor gård, kanske åker vi runt lite på trav och gör inspelningar på olika ställen. Jag kör ju fortfarande en del häst. Produktionsbolaget har varit nere och spelat in trailern och nu är processen igång. Det är dock inte säkert att jag får plats i programmet, de tre som får flest brev kommer att få vara med.

FAKTA

Så presenteras Anders Lindqvist

"Anders kommer ursprungligen från Norrland men kärleken till travsporten tog honom till Frankrike där han haft sin bas sedan tidigt 90-tal. Nu bor han på en av Europas största travanläggningar som ligger strax utanför Paris. Under sin karriärhar han vunnit över 1500 lopp och tävlat i 19 olika länder vilket gör honom till en levande legend inom travsportvärlden.

Numera är Anders pensionär och bestämmer själv över sin tid men hans dagar är fortfarande fyllda av att coacha kuskar, kommentera lopp samt att verka som travexpert i olika medier.

Anders har en tuff tid bakom sig med svår sjukdom vilket har gjort honom väldigt ödmjuk till livet. Idag är han piggare än på 20 år och har fått lite av en andra chans. Han menar också att allt han gått igenom har gjort honom mer redo än någonsin för kärleken. Idag vill han träffa någon som håller ända in i mål.

Anders vill hitta en kvinna som kan hänga med i hans tempo och som delar hans intresse för mat, resor och att ta en tur in till Paris. På morgnarna vill han dock ta det lugnt och mysa med frukost på sängen. Det vore fint att få göra det ihop med den stora kärleken."

Källa: Tv4.se.

“Måste göra sporten populär”

I sedvanlig stil ser Lindqvist en möjlighet att marknadsföra travsporten.

– Man måste ju göra den populär, särskilt i kristider. 

Men du söker kärleken?

– Det har jag gjort i hela mitt liv. 

Spännande nisch

Anna Batchelor är producent på produktionsbolaget Fremantle som ansvarar för programmet.

– Vi ser det som att Anders är en hästkarl som hållit på hela livet och det är besläktat med de hästbönder vi haft med tidigare. Det känns spännande att lyfta någon i en annan nisch.

Faktum är att produktionsbolaget hade kontakt med Lindqvist redan för tre år sedan.

– Ja, jag pratade med honom 2020 men så kom covid.

När programmet sänds är ännu inte spikat men det lutar åt början av 2024. Om Anders Lindqvist kommer med återstår nu att se i brevhögen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.