Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Forsgren får grönt ljus av Kanal 75

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Lennart Forsgren har haft ett bra samtal med Kanal 75. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

I veckan rapporterade Aftonbladet om att Lennart Forsgren satts på paus efter ett olämpligt uttalande.
Men nu är saken utredd.
– Det är helt utagerat från mitt och kanalens håll, säger experten.

Publicerad:

I onsdags skrev Aftonbladet om att Lennart Forsgren, tidigare travtränare och kusk samt expert i ATG-live, satts på paus från sitt jobb i trav-tv. Det efter att han gjort ett olämpligt uttalande under den senaste lördagssändningen. 

Men nu har Forsgren och Per Tellander, vd för Kanal 75, samtalat om saken. 

– Det är helt utagerat från mitt och kanalens håll. Det var en fjäder som blev en höna. Nu är det tillbaka till fjädernivå igen. Det här samtalet som vi hade var det bästa vi haft på många år. Hur det både framfördes och hur det resonerades. 

“Mycket givande samtal”

Lennart Forsgren betonar att han verkligen värnar om sin relation med Kanal 75 eftersom att han har arbetat där så länge och 73-åringen vill att det ska fortsätta så. 

– Per Tellander och jag har haft ett mycket givande samtal där vi har rett ut allting. Det problemet är löst och jag hoppas att det inte uppstår sådana här situationer igen.

– Och om det är någon som tog illa vid sig så ber jag om ursäkt ännu en gång. 

Bakgrunden till att Lennart Forsgrens sattes på ”paus” i början av veckan var att han i lördagens V75-sändning drog en anekdot. Det var i samband med ett inslag från finska Rovaniemi där Örjan Kihlström och Daniel Redén kört en kuskmatch, där hade de bland annat kört renar. Forsgren berättade då att han också kört ren för drygt 20 år sedan. Bland deltagarna fanns förutom ett gäng travtränaren även Robinsondeltagaren Jerker Dalman som blivit utnämnd till Årets Homo vid QX-galan år 2000. 

Inget datum är spikat 

Under det eventet hade Forsgren fått frågan hur det var att ha Dalman bakom sig. I ATG-live förklarade experten vidare något i stil med att det var lugnt då han haft mycket kläder på sig. Det fick Kanal 75 att reagera och han blev ombedd att be om ursäkt i sändningen.

Men nu är saken utredd. 

Får du börja jobba igen?

– Absolut. 

Pratade ni om när du börjar jobba igen?

– Nej, det gjorde vi inte. Jag skulle ha jobbat i påsk. Jag skulle ha åkt till Karlstad på långfredagen och sedan ned till Klosterskogen på påskafton. Det kan vara skönt att slippa, men jag kommer att få börja jobba igen men exakt datum har vi inte kommit fram till. 

Avslutningsvis riktar han sig till de som på ett eller annat sätt hört av sig till honom i veckan. 

– Jag vill gärna tacka för alla vänliga kommentarer som har framförts. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.