Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: Här kan du smygtitta på ett pilotavsnitt av Travronden Debatt

Nu kan du se ett pilotavsnitt av ”Travronden Debatt” med Johan Lindberg – ett första avsnitt av ett kommande diskussionsprogram om brännande travfrågor.
– Vi räds inte de stora och svåra ämnena som behöver diskuteras i Travsverige, säger Joakim Svensson, chefredaktör för Travronden.

Publicerad:

Travronden TV fortsätter att testa nya tv-format.

I dag, torsdagen den 14 maj, är det smygpremiär för ”Travronden Debatt” – ett helt nytt diskussionsprogram om travsport.

Diskussionen leds av Johan Lindberg, tidigare generalsekreterare på Svensk Travsport och numera frilanskonsult, och går att se på alla Travrondens plattformar från kl 17.00.

– Svensk travsport behöver fler diskussioner som går på djupet. Nu provar vi ännu ett nytt tv-format, där vi lyfter fram aktuella och stora frågor som vi vet intresserar många, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

Fördjupad inblick i det aktuella

Travronden Debatt är ett renodlat debattformat som ska fånga upp vad det pratas om inom och utanför travsporten. Som tittare får du en fördjupad inblick i intressanta och brännande ämnen.

– Att göra riktigt bra diskussions-tv är svårt. Fråga vilken debattredaktör på SVT och TV4 som helst och du får samma svar: Det kräver svart bälte i mycket. Vi kommer så klart att behöva några program på oss att hitta rätt, men vi tror att det kommer att kunna bli riktigt bra och något som Travsverige längtar efter varje vecka, säger Joakim Svensson.

I första programmet hamnar strålkastaren på fallet med Alessandro Gocciadoro som i flera år varit en omdiskuterad tränare efter stora framgångar, men också dömts för brott mot antidopingreglementet och hårda drivningar i framförallt Italien.

Nyligen gjorde hans lärling sig skyldig till en enhandsdrivning och den italienske tränaren stängdes av för att kort senare tillåtas tävla och anmäla under tiden utredning pågår. 

Allt enligt ett nytt beslut från Svensk Travsports Överdomstol.

– Detta är ett rykande hett och något infekterat ämne som klyver travsporten på flera olika sätt. Hur det slutar är oklart. Därför känns det intressant attt diskutera ytterligheterna under ordnade former, säger Joakim Svensson.

“Inte bjuda på raka svar”

Gäster i första programmet är Jan Halberg, ordförande för Travtränarnas Riksförbund, som förra veckan rådde Svensk Travsort att säga ”adjö Gocciadoro, du är inte välkommen på våra svenska travbanor” och juristen Kerstin Skarp, före detta riksåklagare med 20 år som förundersökningsledare för Palme-utredningen. Dessutom medverkar Travrondens Niclas Andersson i pilotprogrammet.

– Poängen är att inte att bjuda på raka svar, det ska inte vara det, utan att låta kunniga och vidsynta personer diskutera vinklarna på det som hänt. Om du är nyfiken på vad vi har på gång, eller har en åsikt om fallet med Gocciadoro får du gärna ta dig en titt på Travronden Debatt i pilotversion, säger Joakim Svensson.

Pilotprogrammet av Travronden Debatt med Johan Lindberg publiceras torsdagen den 14 maj kl 17.00 i Travrondens kanaler och plattformar. 

***

Vad tycker du om pilotavsnittet av Travronden Debatt?

Här kan du lämna dina synpunkter på programmet och vad vi kan förbättra till kommande avsnitt. 

Kom gärna med förslag på intressanta och aktuella ämnen också.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.