Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bodens starke man sitter kvar

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Det blev små förändringar i Norrbottens Travsällskap vid gårdagens årsstämma i Boden.

Publicerad:

Lasse Olofsson sitter kvar som ordförande och har nu en hel del år på den posten.

– Det är i alla fall mer än tio år (snarare 15?), men nu börjar vi nog  närma oss slutet, säger Olofsson, som dock lär hänga med ett bra tag till.

Enda ändringen i styrelsen var att 18-åriga Tilda Wahlberg ersatte Malin Öhrlund. I övrigt rapporterar Lasse Olofsson om ett stabilt läge för Bodentravet trots dessa coronatider.

– Vi hade ett resultat på en miljon plus förra året och budgeterar med plus även för 2020. Detta trots att vi tappade 1,5 miljoner i intäkter på grund av de stängda V75-tävlingarna. Vi tvingades sänka förstapriset i Norrbottens Stora Pris och kommer i år inte att kunna skjuta till prispengar från egna medel. Det brukar vi annars göra.

I övrigt är det stort fokus på investeringar och rekrytering av aktiva.

– Vi håller på att rusta upp både stallbacke och publikplatserna. Det eviga problemet för vår del är sedan starttillfällena för våra aktiva, då 30-40 procent av varmblodsloppen besätts av finska gäster. Risken är att många blir trötta på att inte komma med i lopp och slutar, avslutar Lasse Olofsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.