Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frössevi kvar och diskussion om organisationen

Foto: TR BILD
Jörgen Carlsson (lilla bilden) lämnade styrelsen i Sörmlands Travsällskap för att istället fokusera på jobbet som arenachef och vd på Sundbyholmstravet. Björn Frössevi sitter dock kvar som ordförande. Foto: TR BILD

Vid Sörmlands Travsällskaps årsmöte blev den stora diskussionsfrågan förslaget om en ny organisationsmodell i trav-Sverige.

Publicerad:

Björn Frössevi valdes om som ordförande och Victor Sundberg gick in i styrelsen istället för Jörgen Carlström, som går vidare som vd och arenachef på Sundbyholmstravet.

Mest tid ägnades sedan kring förslaget om en ny organisation. Enligt ett pressmeddelande konstaterade Årsstämman enhälligt följande:

  • Utan en mycket mer omfattande analys och diskussion i sällskapet kan inte styrelsen eller någon som representerar styrelsen bemyndigas att rösta för ett förslag som till exempel skulle kunna riskera sällskapets tillgångar.
  • Svensk Travsports styrelse har starkt underskattat föreningsmedlemmarnas behov att känna sig rimligt delaktiga i processen kring en ny organisation.
  • Det har heller inte presenterats tillräckligt starka fördelar med förslagen till ny organisation kontra att göra dagens organisationsstruktur mer stabil och skattesäkrad.

I övrigt meddelades att delar av sällskapets verksamhet kommer att bolagiseras. Vidare ska medlemmar i intresseföreningarna vid banan, tack vare ett nytt förslag, ges möjlighet till medlemskap i sällskapet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.