Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travet finns med under Sweden International Horse Show

Foto: Emma Roos/Wången
Övning i Wångens ridhus inför uppvisningen på Friends Arena. Foto: Emma Roos/Wången

När Sweden International Horse Show arrangeras på Friends Arena mellan torsdag och söndag så är travet representerat. 15 elever och tio hästar åker från Wången till Solna för att bland annat bjuda publiken på en så kallad travkadrilj.

Publicerad:

I en kadrilj kör kuskarna hästarna i ett koreograferat program till musik.

Eleverna som ska utföra kadriljen går sitt tredje år på naturbruksprogrammet inriktning hästhållning.

– När eleverna kör kadrilj övar de kontroll och timing. De får dessutom möjlighet att bygga på sin erfarenhetsbank, att bli mer resvana och lära sig hantera den nervositet som naturligt infinner sig när man ska uppträda på ett sådant här stort evenemang, säger Jan Halberg, sportchef på Wången i ett pressmeddelande.

Wångens elever har varit med på Sweden International Horse Show förut och de har även uppträtt på Chio Aachen i Tyskland och EM i ridsport i Göteborg. Allting leds av Annie von Krusenstierna som är lärare på Wången. 

– Varje gång vi uppträder är det med nya elever och oftast nya hästar, så det är alltid samma arbete och lika nervöst, säger Annie von Krusenstierna i pressmeddelandet.

Förutom kadriljen så kommer eleverna även att delta i andra shownummer på nationalarenan.

– Vi avslöjar inte vad vi kommer att göra i showerna, det är än så länge hemligt. Det får publiken och tittarna se när det är dags, säger Annie von Krusenstierna.

Kadriljen kan även ses senare i december, under Wångens julshow.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.