Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ansökan öppen till Björntaget 2021

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Visby Travskola. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Vill du börja med travsport?
Kanske gå i Björn Goops fotspår?
Nu kan du söka bidrag för att gå travskola eller besöka en på travskola via Björntaget.

Publicerad:

Idén till stiftelsen väcktes 2016 när Björn Goop, flerfaldig svensk kuskchampion, auktionerade ut sin guldhjälm till förmån för barn och ungdomar i samband med Hästgalan.

I dag är det Svensk Travsport som står bakom föreningen och driver det uppskattade välgörenhetsinitiativet Björntaget – där unga kan ansöka om ekonomiskt stöd för att uppleva hästar och travsport.

– Hästarna och travsporten får mig och många i min närhet att må bra och det känns tråkigt att det ibland finns ekonomiska hinder för barn och ungdomar att hålla på med sporten, har Björn Goop sagt.

Varje år öppnas möjligheten för att söka inför höst- och vårterminen. För privatpersoner och skolor som är intresserade av att visa upp travsporten eller gå travskola pågår ansökningsperioden pågår fram till 14 juni.

– Travronden vill ge tillbaka på olika vis. Just nu jobbar vi på att skapa stadigvarande möjligheter för unga komma in i travsporten via bland annat Björntaget. Jag hoppas att många tar chansen och skickar in sina ansökningar, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

Ansökningar skickas till Molly Eriksson på Svensk Travsport.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.