Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nu kan du söka bidrag från Olle Goops Minne

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD/MONTAGE
Tomas Fyhr är ordförande för Olle Goops Minne. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD/MONTAGE

2023 ombildades Björntaget till Olle Goops Minne. Stiftelsen har samma mål som Björntaget hade – att ge fler unga möjligheten att komma nära travsporten. Nu är ansökningsperioden öppen till 31 maj.

Publicerad:

Tomas Fyhr på Svensk Travsport är ordförande och ansvarig för Olle Goops Minne. För Travronden berättar han om arbetet med stiftelsen och vad de hoppas att den ska kunna hjälpa till med.

– I samband med att Olle Goop gick bort 2022 fattades beslut efter önskemål från familjen Goop att ombilda Föreningen Björntaget till stiftelsen Olle Goops Minne. Stiftelsen har i grunden samma mål som Björntaget, att fler unga ska få möjlighet att komma nära travsporten. I samband med Olle Goops begravning slöt verkligen travet upp och det kom in en hel del bidrag till den nya stiftelsen, säger han.

Vilka kan få bidrag?

– Framförallt vill stiftelsen hjälpa unga som idag inte har den ekonomiska möjligheten eller en naturlig koppling till trav att ta del av travsporten genom att få uppleva hästen på nära håll, men framförallt utvecklas och växa tillsammans med den. Privatpersoner kan söka bidrag från Olle Goops Minne för att få hjälp att finansiera ett första år på travskolan och skolor kan ansöka om bidrag för att betala studiebesök eller aktivitetsdag på travskolan.

Vad hoppas du, som ordförande, med årets första ansökningsperiod?

– Jag vet att Björntaget har varit en väldigt uppskattad, och nödvändig, möjliggörare för unga att ta sina första steg in i travsporten. Tyvärr har inte alla råd att sätta sina barn i travskola och det finns kanske inte alltid någon i familjen eller släkten som kan hjälpa till. Med stiftelsen Olle Goops Minne hoppas och tror jag att vi kan nå ut och hjälpa ännu fler så att alla unga som vill börja med trav också får det.

Här kan du läsa mer om Olle Goops Minne och om hur du söker bidrag från stiftelsen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.