Sveriges ledande travtidning
ANNONS

47 miljoner kronor – dåtidens största V75-vinst

Foto: TR BILD
Capricorn Label storskrällde i avslutning och såg till att det bara fanns en enda lirare med sju rätt. Foto: TR BILD

Det hände...
...den 7 juli 2007 på Halmstadtravet.

Publicerad:

För 16 år sedan var det klang- och jubel hos spelbolaget ATG. Omsättningen blev rekordhög och en liten, liten del av förklaringen kanske kan tillskrivas alla rekordvinster under året som skapade rubriker och surr. I slutet av juni slog det 21 år gamla utdelningsrekordet på V75 då en ensam lirare tog hem 45 miljoner kronor på Kalmar. I början av juli var det dags igen.

Det var åter jackpott på V75 men när Peter Untersteiner vann den första avdelningen med Elton Silvio på en småregnig hemmaplan till oddset 2,45 var det inte mycket som tydde på regn i form av miljoner. Statistiskt var det dessutom närmast osannolikt att en ny rekordvinst skulle komma så tätt inpå den tidigare. 

Omgången skulle dock visa sig bli riktigt svårt: Loy Lavec (10,99) vann den andra avdelningen och i gulddivisionen skrällde Hövding Lavec (15,43) innan Johan Untersteiner – då lärling hos Roger Walmann – vann med arbetsgivarens Some Gold (6,44). Drygt halvvägs in i omgången var det ändå en bra bit ifrån en omöjlig rad. I Have To Dance (6,16) var näst på tur innan det skulle bli ”omöjligt”. Fyra av de fem inledande vinnarna var luriga, crescendot var någon nivå till: Lass Formula (28,98) och därefter avslutades kupongen med Kari Lähdekorpi-tränade Capricorn Label (46,42) från ett åttondespår, körd av Thomas Uhrberg.

Den mycket svåra raden var ett faktum och det var, med förmodad glädje och stolthet, som ATG kunde presentera resultat: En ensam vinnare tog hela sjurättspotten och belönades med 47.360.999 kronor, då den högsta vinsten genom tiderna på V75 och den noteringen har bara slagits två gånger sedan dess.

Kupongen var inlämnad i Raymond Salibas butik i Hallunda, söder om Stockholm, som vet vem vinnaren är och som fortsatt att vara framgångsrik i toton.

– Han har vunnit vinster som för mig är mycket stora. För honom är det kanske inte så stort, sade Saliba till Aftonbladet några år efter storvinsten.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.