Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG stämmer Svenska Spel

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Spelbolaget hävdar att konkurrenten gjort intrång på ATG:s företagsnamn.

Publicerad:

Strax innan lunch under tisdagen lämnade ATG in en stämningsansökan till Stockholms Tingsrätt. Den handlar om Svenska Spels användande av ”Trav & Galopp” i samband med marknadsföring av spel på hästar. ATG menar bland annat att det är ett intrång på företagsnamnet AB Trav och Galopp. 

I stämningsansökan framgår det bland annat att ATG yrkar om vite samt att Svenska Spel förbjuds använda formuleringarna ”Trav & Galopp” och ”Trav och Galopp” vid marknadsföring eller försäljning av varor eller tjänster.

–  ATG har inget emot konkurrens. ATG tycker att konkurrens är bra. Men de regler och rättigheter som finns ska respekteras. Att skydda våra varumärken är vår skyldighet gentemot våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, och alla tiotusentals i landet som har hästsporten som sin näring. ATG är det enda spelbolaget som bidrar till hästsportens välmående, så det här handlar om att säkra den svenska hästsportens framtida försörjning, säger Hasse Lord Skarplöth, CEO på ATG, i ett pressmeddelande. 

Så här säger ATG:s juridiske företrädare Per Ericsson, på advokatbyrån Gulliksson om anmälan:

– ATG har sedan 1973 ensamrätt för kännetecknet ”Trav och Galopp” genom registrering av sitt företagsnamn vid Bolagsverket och vi hävdar att Svenska Spels nuvarande användning av ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring av företagets spel på hästar utgör ett intrång i ATG:s företagsnamn. Vi har gjort Svenska Spel uppmärksamma på detta, men Svenska Spel har trots detta valt att fortsätta med utnyttjandet av Trav & Galopp i sin marknadsföring för spel på hästar. Därför har vi nu valt att lämna in en stämningsansökan mot Svenska Spel, vilken kommer att prövas av Patent- och Marknadsdomstolen. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.