Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG:s vd Skarplöth: ”Otroligt svår tid”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ATG:s vd Hans Lord Skarplöth är inställd på en tuff tid. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

ATG:s vd Hans Lord Skarplöth berättade under dagens pressmöte på Solvalla om spelbolagets nuvarande situation och de närmaste utmaningar som väntar.
– Vi är gått gåendes men samtidigt väntar en otroligt svår tid.

Publicerad:

Hans Lord Skarplöth poängterade att man tidigare i år mött pandemisiffror från förra året men att bolaget framöver inte har något sådant att skylla på.

– Om vi tittar historiskt på de senaste 45 åren står ATG just nu inför en utmaning som bolaget aldrig tidigare upplevt. Kostnadsökningarna slår mot alla och rimligtvis kommer gemene man att ha mindre pengar att lägga på nöjen. Det kommande halvåret lär bli tufft för vår del.

Skarplöth lyfte också fram en detalj som han just nu är extra stolt över.
– Efter tre år med sportbetting är vi nu största bolaget där. Det beror förstås på vår stora kundbas som även är intresserad av sportspelen.

Något som kommer att kosta både ATG och ST stora pengar de närmaste åren är den successiva uppgraderingen av deras respektive datasystem.
– Det är något av det tråkigaste man kan göra eftersom det inte direkt syns ut mot kund. Men det här hjärt-och lungbytet är nödvändigt.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.