Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Många blev utan V86-andelar efter strul hos ATG

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ATG hade problem under onsdagskvällen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Cirka 15 minuter innan spelstopp till onsdagens V86 med jackpot började ATG:s sida för butiksandelar att strula, vilket i slutändan innebar att mängder med andelssystem förblev oinlämnade.

Publicerad:

När ATG nås på onsdagskvällen, drygt en timme efter att V86-1 körts, kan de fortfarande inte berätta vad som inträffat.

“Vi hade en driftstörning 15 minuter före spelstopp för V86 som drabbade inlämningen av butiksandelar. Vi felsöker för fullt och kan inte i nuläget därför inte säga exakt vad som inträffat. Övriga spelmetoder fungerade utan problem”, skriver Johan Korssell, Head of B2B Sales på ATG i ett mailsvar.

• Möjlighet finns att skjuta på starten vid stora problem, vad var anledningen till att det inte skedde i det här fallet?

– När felet lokaliserats var det för nära inpå start. Hästarna var redan på banan och då är en fördröjning av starten inte aktuell av djurskyddsskäl.

– Vi beklagar det som hände och har full förståelse för den frustration som finns hos de som drabbades. Vi är väl medvetna om att just när det gäller butiksandelar så handlar det om många personer som nu inte får delta i spelet. Och extra besvärligt är det för spelläggare och våra ombud som måste stå till svars.

Travronden ställde även frågor kring att det upplevts en rad småbekymmer med butiksandelar de senaste dagarna, och om det har något samband, utan svar från ATG.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.