Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Utländska besökare stoppas från banspel

Foto: CLAES KÄRRSTRAND
Snart ett minne blott. Till år 2023 räknar ATG med att ha fasat ut alla spelluckor. I stället är det spel via mobil eller dator som gäller. Foto: CLAES KÄRRSTRAND

Travronden har erfarit att utländska besökare från och med den 1 juli inte kan lägga spel i spelluckorna på travbanorna eller hos ombud.
Uppgifter som nu bekräftas av ATG.

Publicerad:

Från och med år 2019 har ATG haft ett registreringskrav för alla spelare. På travbanorna har utländska spelare på besök i Sverige kunnat att öppna ett tillfälligt konto och registrera sitt spel i spelluckan, men nu har den möjligheten försvunnit. De är istället hänvisade till att spela via nätet. 

ATG förklarar sitt beslut enligt nedan:

Från den 1 juli är det inte längre möjligt för utländska besökare i Sverige att öppna ett tillfälligt konto hos ATG för att spela i terminal på bana och i butik. För att spela krävs ett ATG-konto och det går endast att få om personen är folkbokförd i Sverige. Kunder utan möjlighet att skaffa ett ATG-konto hänvisas från och med 1 juli till sina respektive hemländers spelbolag och de regler om gäller hos dem. Många utländska besökare kan idag spela via ett spelbolag i hemlandet när de befinner sig i Sverige. Det här är ett beslut som ATG fattat efter en samlad bedömning.

Med anledning av de lagkrav som ATG lyder under har lösningen upplevts som krånglig av många kunder som behövt fylla i formulär både vid spel och vid uthämtning av vinster. Det pågår också en digital omställning på banorna, många banor är redan helt digitala, där terminalerna fasas ut helt till 2023, skriver ATG i ett meddelande via presstalesperson Camilla Filipsson.

De internationella gäster, vars hemländer inte har ett samarbete med ATG via ett partnerbolag, kan således inte spela i ATG:s pooler längre.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.