Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ola Wenström värvas till ATG Sport

Foto: Petter Karlberg, ATG/Micke Gustafsson TR BILD
Ola Wenström och Hans Lord Skarplöth. Foto: Petter Karlberg, ATG/Micke Gustafsson TR BILD

23 oktober har ATG:s poolspel på sport – Big 9 – premiär.
I dag släppte spelbolaget nyheten att Ola Wenström blir ett redaktionellt ankare runt produkten.
– Ola är en otroligt bra pusselbit, säger ATG:s vd Hans Lord Skarplöth.

Publicerad:

Tidigare i höstas stod det klart att ATG lanserar ett eget poolspel på fotboll vid namn Big 9 vilket är en konkurrent till Svenska Spels Stryktipset. På Big 9-kupongen adderas över- och underalternativ avseende antalet mål i varje match. 

– Är det något bolag som ska lyckas med att lansera ett nytt poolspel tycker vi att det är ATG, sade vd:n då.

För att ytterligare förstärka nyheten berättade spelboladet via pressmeddelande under torsdagen att journalisten Ola Wenström, mest känd för sitt programledarskap i Viasat med europeisk toppfotboll, blir redaktionell frontfigur för satsningen. Han ska göra programmet ”Världens bästa fotboll”.  

Hur blir programmen avseende spel/redaktionellt innehåll?

– Ola är väldigt noggrann med sin journalistiska integritet och har lång historik som journalist. Givetvis kommer saker att ändras under tidens gång men det vi går ut med nu är de här två programmen som kommer måndag och fredag. Vi har erbjudit spel på hästar under många år och V75 är en så mycket större upplevelse än bara spelet och någonting som vi har varit bra på att addera är före-, under- och efterupplevelser i form av redaktionellt innehåll. Exakt den ambitionen har vi nu när vi ger oss ut på marknaden med ett poolspel för sport. Där blir Ola en otroligt bra pusselbit, säger ATG:s vd Hans Lord Skarplöth till Travronden.

Är det ett studioprogram eller ett program som producerar lite var som helst?

– Just nu är Ola ute i Europa tillsammans med produktionsbolaget så det exakta innehållet får vi se den 18 oktober men uppenbart är ju då att det inte är enbart ett studioprogram.

Programmet kommer att vara tillgängligt 18.00 på måndagar samt 12.00 på fredagar och distribueras på ATG:s plattformar så som bland annat ATG-Live.

En stor kontrovers uppstod när samarbetet sprack mellan Ola Wenström och Viaplay där det förekom såväl vittnesmål till gagn för Ola som vittnesmål vilka menade att han bland annat inte kunde samarbeta med kvinnor särskilt väl, hur ser ni på det?

– Vi har ju följt de diskussioner och den kritik som framförts i medier mot Ola och då också läst om tidigare arbetskamrater som gett ett stort stöd till Ola. Får vårt vidkommande är vi trygga i det här och glada att ha knutit en av Sveriges mest framträdande profiler i sportmedia och vad gäller fotboll den allra mest framträdande skulle jag säga. När det gäller den konflikt som det rapporterats om så vore det fel av oss att som utomstående part kommentera den. Vi känner oss trygga i att Ola lever upp till den värdegrund vi har på ATG.

FAKTA

FAKTA: Infekterade skilsmässan mellan Wenström och Viaplay 

Suzanne Sjögren gick, i en omfattande publicering av Expressen, ut och sade att han var en fantastisk programledare men att han ”stundtals betett sig förkastligt” och fick stöd av flera anonyma uppgiftslämnare. Samtidigt skrev 35 stycken frilansarbetare under ett brev där Wenström fick tydligt stöd, bland annat berömdes han för sin unika energi och uppenbar skicklighet i rutan.

Källa: Expressen. 

Menar du att vittnesmålet från Suzanne Sjögren, som var den enda som trädde fram med namn, var en rent personlig vendetta?

– Jag har inga kommentarer på något som inte har skett på ATG, det vore direkt fel att ha det.

Värvningen ger sken av att ATG Sport fortsatt har en extremt god tillväxt?

– Okej?

Gör det inte det?

– Det är väl en tydlig koppling till att vi vill satsa på framtiden och att vi tror på Big 9 samtidigt som vi är en spelare som Ola också vill satsa på.

Omsättningsmål Big 9?

– Ingenting som vi går ut med, fokus är att leverera en riktigt bra spelupplevelse och att kunden ska vara nöjd med det vi erbjuder och i den helhetsupplevelsen är Ola en viktig del.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.