Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Crebas utreds för enhandsdrivning

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I går fick Svensk Travsport fick in ett ärende om Hans Crebas drivning bakom Lucky Base. Dagen efter ger Axevallatränaren sin syn på situationen.

Publicerad:

”Crebas Hans kod 401, ärendet överlämnat till ST (enhandsdrivning). Hästen är kontrollerad av funktionär u.a” står det i resultatlistan på Svensk Travsport.

Den aktuella situationen inträffade på upploppet i gårdagens långlopp på Solvalla. Hans Crebas och hans Lucky Base satt i ledningen i slutsvängen. På upploppet syntes Crebas göra en enhandsdrivning, vilket tränaren själv inte förnekar.

– Vi kom in på upploppet och jag drog ”norsken” 150 kvar. Jag trasslade lite med snöret till tussarna och det ser man på bilderna efteråt. Jag hade högerarmen högt uppe när jag drog norsken och då drev jag en gång i stridens hetta. Det var inget jag hade en aning om att jag gjorde och det var verkligen inte avsiktligt, säger Hans Crebas.

– Hade jag väntat något tiondel till, så att armen hade kommit ner, då hade det inte varit någonting.  Jag är jätteledsen över det här och jag har knappt sovit i natt. 

Nu väntar tränaren på samtal från Svensk Travsport.

– Jag hörde att det lär bli minst två veckors avstängning och 4000 kronor i böter. Sedan ska ST bedöma om det är värt ännu mer. Jag hoppas att de har lite förståelse för att det inte var avsiktligt. Jag är ingen djurplågare och jag är emot hårda drivningar. Men jag får ta straffet och hoppas på förlåtelse från alla. Det var klantigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.