Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop missar Kriteriet och Oaks

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Det blev en dyrköpt seger för Björn Goop i kvällens tredje lopp i Gävle. Han fick tre dagars avstängning för drivning och missar därmed både Kriteriet och Oaks som kusk den 26 september. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Björn Goop kommer inte att få köra några lopp under kriterielördagen på Solvalla den 26 september.

Publicerad:

Anledningen är att han i kväll i Gävle fick tre dagars avstängning (24-26 september) för övrig felaktig drivning. Detta i samband med segerloppet för egentränade Beauty Wind (lopp 3).

Tidigare kunde kuskar få dispens från avstängningar för att köra de riktigt stora loppen (grupp I). Sedan några år tillbaka är det dock inte så när det gäller avstängningar för drivningar. Där är det nolltolerans.

Tidigare avgjordes finalerna i Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks under kriteriesöndagen. Men till i år har Solvalla flyttat dessa två storlopp till lördagen istället, då det även avgörs V75-finaler. Goop kan däremot köra i år under söndagen, då bland annat STL Open och uttagningslopp till Europaderbyt ska avverkas.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.