Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh fråntas sin tränarlicens

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Robert Bergh förlorar sin A-licens. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Förra veckan tappade Robert Bergh sin F-skatt vilket är ett krav för att inneha A-licens. Nu har Svensk Travsport beslutat om att dra in tränarens licens.

Publicerad:

Robert Berghs F-skattsedel avregisterades den 3 juni på grund av “bristande redovisning/betalning”. Att ha F-skatt i sitt företag är ett krav för att ha inneha A-licens.

– Det är ett absolut måste att en A-tränare har F-skattsedel för att få fortsätta bedriva verksamheten, det är inte förhandlingsbart. Däremot är varje fall unikt och vi kommer att skicka över underlag till Robert Bergh som han sedan får yttra sig om, sade Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson till Travronden då beskedet kom.

Nu har tidsfristen löpt ut och under fredagen beslutade Svensk Travsports licenskommitté om att dra in Robert Berghs licens. Något som Sulkysport var först med att rapportera om.

– Han är välkommen att söka licens igen när han fått igen den. Som parentes har Rauno Pöllänens ärende också behandlats i dag och då han fått tillbaka sin F-skatt återfår han också sin A-licens, säger Robert Karlsson.

“Tydligare system nu”

– Vi kommer att ha ett tydligare system nu, så att vi får larm direkt om det här kommer att inträffa. Då får vi inte den här situationen att någon glömmer eller missar att meddela när den blir indragen.

I skrivande stund har Robert Bergh 49 hästar på sin träningslista. Som en konsekvens av den indragna licensen ströks startanmälda Real News från onsdagens tävlingar på Solvalla.

Travronden har sökt Robert Bergh

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.