Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Samu Sundqvist slutar som travtränare

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
47-årige Samu Sundqvist lägger av. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Det är bara ett par år sedan som Samu Sundqvist kvitterade ut sin proffstränarlicens.
Vid årsskiftet väljer han att inte förnya licensen.
– Beslutet känns rätt, säger Samu Sundqvist.

Publicerad:

Första året som proffstränare blev lyckat för Samu Sundqvist. Det blev 31 stallsegrar och över 2,1 miljoner kronor inkört. I år har det så här långt blivit 10 segrar och totalt en miljon kronor till stallet.

– Det finns en del förklaringar till det. Bland annat att flera äldre hästar sprang in mycket pengar och en del av dem har inte startat i år. Men alla som känner till den här sporten vet att det går upp och ner, säger Samu Sundqvist.

Vad är den stora anledningen att du lämnar in a-licensen?

– Det här jobbet tar mycket tid och jag vill prioritera familjen. Jag har en sjuårig dotter som börjat skolan och har en del hobbys. Jag vill helt enkelt spendera tid med henne mer. Jag känner att det är ett rätt beslut att sluta.

Ska du inte fortsätta som kusk heller?

– Nej, jag tror inte att jag fortsätter köra heller. Jag ska väl inte säga säkert att jag lägger av för gott, kanske är det bara en form av time out.

Vad ska du göra i stället?

– Det vet jag faktiskt inte. Först ska jag ta det lite lugnt sedan kommer jag säkert att hitta på något.

Ska du lämna hästarna helt?

– Nej, inte riktigt. Jag har möjlighet att ha två hästar hemma så det kommer jag att ha. Det är svårt att släppa hästarna helt.

Vad är största minnet från travkarriären?

– Det som kommer upp i huvudet direkt är första V75-segern med Magnifik Brodde 2018 på Bergsåker. Det är en seger som jag gärna minns tillbaka på.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.