Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avstängd kusk efter anmärkningsvärd drivning

Foto: TR BILD
Det utspelades väldigt tråkiga scener i ett av loppen på Jägersro. En kusk drev sin häst på ett sådant sätt att måldomaren pratade om unikt fall. Foto: TR BILD

Det utspelades väldigt tråkiga scener under ett av loppen i kväll på Jägersro. En kusk drev sin häst i 1.500 meter och gjorde det på ett sätt som fick måldomaren Stefan Jönsson att prata om ett unikt fall.
– Jag kan inte minnas att jag sett något liknande tidigare här på Jägersro. Det är inte lätt att bestämma straffet, så därför har vi lämnat över ärendet till ST.

Publicerad:

Hästen och kusken i fråga hade aldrig med tätstriden att göra, utan istället visade hästen tidiga trötthetstecken. 

– Det var alldeles för mycket av både spö och ryck i munnen. Kusken började driva 1.500 meter från mål och höll i princip på hela vägen in. Detta trots att hästen inte svarade på drivningen, säger Jägersros måldomare Stefan Jönsson.

Omedelbar avstängning

Kusken i fråga blev avstängd direkt efter loppet och fick inte köra fler lopp under kvällen. Måldomarnämnden formulerade sig så här:

”Omedelbar avstängning på grund av felaktigt bruk av spö samt övrig felaktig drivning. Bestraffning kommer att fastställas av ST.”

Stefan Jönsson poängterar svårigheten att utmäta rätt straff.

– Här på Jägersro hanterar vi kanske inte ens ett sådant här fall under en tioårsperiod. Centralt kanske det finns ett par per år och då är det mera lämpligt att ST får gå vidare med det här.

Hästen i fråga kontrollerades efter loppet.

– Den hade inga märken, så det var åtminstone positivt, säger Stefan Jönsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.