Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Adielsson, Anna Erixon och Ludwig Wickman prisas

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Erik Adielsson. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Sedan en tid tillbaka har Travronden i samarbete med Menhammar Stuteri lyft fram aktiva som agerat goda förebilder sett till hur de agerar i sulkyn och sadeln. Topplistorna för 2021 är klara - och nu prisas tre aktiva för sitt schyssta agerande i loppen.

Publicerad:
Schyssta ligan i samarbete med Menhammar Stuteri

Schyssta ligan i samarbete med Menhammar Stuteri

Schyssta ligan är ett initiativ av Travronden som stöttas av Menhammar Stuteri. Avsikten är att lyfta fram kuskar som tar väl hand om hästarna och sköter sig exemplariskt i loppen. Ligan är uppdelad i tre kategorier: 

  • Öppen klass
  • Ungdom
  • Monté

Schyssta ligan är ett initiativ av Travronden som stöttas av Menhammar Stuteri. Avsikten är att lyfta fram kuskar som tar väl hand om hästarna och sköter sig exemplariskt i loppen. Ligan är uppdelad i fyra kategorier: öppen klass, ungdom, monté samt bäst under året.

Nu står det klart vilka aktiva som prisas av Travronden och Menhammar Stuteri i samband med Gävletravets STL-tävlingar på lördag.

Erik Adielsson är den totala segraren. Etta på listan är han, utan en drivningsbot sedan april 2018. Fram till årsskiftet hade han kört 3271 lopp utan drivningsförseelse.

– På Travronden tycker vi att det ska löna sig att vara schysst. Därför tog vi fram just 'Schyssta ligan', där vi lyfter fram kuskar som tar väl hand om hästarna och sköter sig exemplariskt i loppen. Jag är glad över det fått stort genomslag och uppskattning från både aktiva och våra läsare, säger Travrondens chefredaktör Joakim Svensson.

– Travronden har medverkat i en rad välgörande insatser för en bättre och renare travsport. Schyssta listan kanske inte utrotar dåligt beteende eller stoppar alla regelvidrigheter, men den bidrar förhoppningsvis till att fler tänker till kring hur de agerar. Det i sig är en liten seger för travsportens bästa.

Wallenius Kleberg hyllar förebilderna

Menhammar Stuteri är med och stöttar Travrondens initiativ. Att vara med som en del i det hela föll sig naturligt efter en speciell incident, som Margareta Wallenius Kleberg minns väl.

– Det var en för hård drivning på vår uppfödning A Sweet Dance i Frankrike som gjorde att vi extra mycket ville stötta det här initiativet med Schyssta Ligan. Och det kommer vi fortsätta att göra, säger Wallenius Kleberg.

– För mig och för Menhammar är det så viktigt att vi alltid behandlar hästarna på allra bästa sätt. Därför tycker vi att det är bra att lyfta fram de som borde vara förebilder för alla andra.

Förutom Erik Adielsson kommer även Anna Erixon prisas för sina montéinsatser, men även Ludwig Wickman som den mest framstående ungdomen. Extra starkt är det att duon aldrig fått en drivningsförseelse.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Anna Erixon. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ludwig Wickman. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.