Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kusk avstängd med omedelbar verkan för drivning

Foto: TR BILD
Genrebild. Foto: TR BILD

Måldomarna ansåg att en av kuskarna agerade på så felaktigt sätt, att han blev avstängd med omedelbar verkan i ett lopp på Bodentravet denna torsdag.

Publicerad:

En b-tränare, med licens i Finland, gick över gränsen vad gäller drivning av sin häst i ett av loppen i Boden denna torsdagskväll, och Bodentravets måldomarnämnd valde att göra ett rejält statement. Kusken, som närmar sig 50-årsåldern, blev avstängd med omedelbar verkan på grund av felaktigt bruk av körspö.
– Drivningen är alldeles för mycket, framför allt är den på tok för yvig. Vi bedömde att det var värre än en dubbel c-förseelse och därför är direktivet att vi ska överlämna ärendet till Svensk Travsport, vilket vi gjort, säger måldomare Ulf Pettersson.

Efter loppet kollades hästen av veterinären, som inte hittade några märkbara skador.
– Banveterinären kollade hästen två gånger, men utan att några märken eller svullnader hittades.

Måldomarnämnden pratade även med kusken, som till slut var medveten om att han gått över gränsen.
– Ett tag in i vårt samtal började han förstå att man inte får agera på det sättet. Det var ett väldans viftande och farande, och dessutom gav han aldrig chansen att svara på drivningen. Han var ödmjuk när vi närmade oss slutet av vårt samtal. Så förhoppningsvis har han lärt sig en läxa, säger Pettersson.

I resultatlistan går det att läsa: “Ärendet överlämnas till Svensk Travsport för fastställande av bestraffning”.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.