Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

New Jersey förbjuder enhandsdrivningar

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Nu blir enhandsdrivningar förbjudna även i New Jersey. Äntligen, tycker nog de flesta.

Publicerad:

New Jerseys Racing Commision har nyligen fattat beslutet och man följer därmed andra stora stater som inte tillåter den typen av drivning. Även i Kanada är det förbjudet att släppa båda tömmarna och driva med en hand.

– Det var på tiden. Regeländringen har varit på gång länge, men det har tagit tid att få igenom det. Bra att man får ett mer enhetligt reglemente, säger Åke Svanstedt.

New Jersey skärper drivningsregeln ytterligare då armbågen ej får vara över axelhöjd. Det blir spännande att se om den äldre kuskeliten kan tygla sig. Vad straffskalan blir vid eventuella regelbrott är ännu ej offentligt.

I New Jersey finns banorna The Meadowlands och Freehold Raceway. Nu är New York den enda stora travstaten som tillåter drivning med en hand – fast med vissa regler.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.