Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Torvinen ändrar sig – kör inte åt Gocciadoro på Åby

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Flera kuskar avböjde att köra åt Alessandro Gocciadoro kommande helg. Då gick frågan till Hannu Torvinen som tackade ja. Ett beslut han sedan ångrade.
– Jag kommer inte att köra de hästarna, säger finländaren.

Publicerad:

Alessandro Gocciadoro anmälde två hästar till lördagens tävlingar på Åby. Två hästar som flera körsvenner tackade nej till att köra. En av dem var Björn Goop som för Sportbladet hänvisade till lördagens händelse på Örebrotravet då en av Gocciadoros hästar drevs med två enhandare i värmningen.
– Det är upp till förbundet nu vad som ska hända – i väntan på att de är klara med sin utredning så kör jag inte åt honom så klart, det är självklart, sade Goop till Sportbladet.

De två hästarna, Zanzibar Wise As och Zeppelin Kyu Bar, kom med i startlistorna. Med Hannu Torvinen uppsatt som kusk.
– Jag tackade ja först, men det var ett förhastat beslut, säger han.
– När jag tänkte igenom saken ändrade jag mig. Jag kommer inte att köra de hästarna och har informerat Svensk Travsport om det.

Varför ändrade du dig?
– Det gick snabbt när frågan kom. För snabbt. När jag tittade till den större bilden kändes det fel att köra hästarna. Jag har sett bilderna på drivningen i Örebro och de är hemska att se. Så behandlar man inte hästar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.