Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travtränarnas Riksförbund råder ST: "Adjö Gocciadoro"

Foto: MONTAGE, ATG LIVE, PRIVAT
Foto: MONTAGE, ATG LIVE, PRIVAT

Det kan inte ha undgått någon, de senaste dagarnas heta ämne gällande en drivning som skedde på Örebrotravet i lördags. Nu kommer Travtränarnas Riksförbund med ett uttalande.

Publicerad:

Det är Jan Halberg, ordförande på Travtränarnas Riksförbund, som vill meddela riksförbundets syn på det hela, för att uttrycka sina medlemmars känslor.
– Jag har fått en del samtal efter värmningsdrivningen i Örebro. Gul kusk i fokus, eller hans numera sparkade lärling för den delen. Än en gång ber Alessandro den svenska travsporten om ursäkt. Här börjar många av mina medlemmar med mig att tveka. Hur ofta får man be om ursäkt utan att man behöver leva upp till den?

– Det handlar absolut inte om förföljelse, utan det handlar om att bevara förtroendet för vår fantastiska travsport. Tyvärr får inte alltid sunt förnuft och juridiken hand i hand, men i fallet Alessandro Gocciadoro hoppas merparten av Sveriges tränarkår att förnuftet får segra och vi får visa vad vi faktiskt menar med stark hästhälfärd.

– Mitt råd till Svensk Travsport är att säga: "Adjö Gocciadoro, du är inte välkommen på våra svenska travbanor". Detta säger jag utifrån mina tankar om travhästens välfärd, säger Halberg som även lagt ut samma ord på Travtränarnas Riksförbunds hemsida.

I Travtränarnas Riksförbunds styrelse sitter: Jan Halberg (ordförande), Staffan Osterling (generalsekreterare), Peter Eriksson (vice ordförande), André Eklundh (ledamot), Peter G Norman (ledamot), Per C Johansson (ledamot), Hanna Olofsson (ledamot), Thomas Uhrberg (ledamot).

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.