Sveriges ledande travtidning
ANNONS

UET fördömer drivningen från kusken bakom Cokstile

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Marjaana Alaviuhkola. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Årets upplaga av International Trot hamnade i fokus på grund av segrande kusks kraftiga drivning. En drivning som fördöms av UET och deras ordförande Marjaana Alaviuhkola.

Publicerad:

Mattia Orlandos Cokstile var bäst i årets International Trot. Efterspelet av loppet handlade däremot inte om prestationen i sig utan om sättet kusken Vincenzo Piscuoglio Dell’Annunziata valde att driva hästen på under slutdelen av loppet.

En drivning som UET och deras styrelse reagerar kraftigt på. I en skrivelse undertecknad ordföranden Marjaana Alaviuhkola går att läsa:

”Europeisk travsport har vid flera tillfällen varit representerad vid de internationella travmästerskapen på Yonkers. Så även i år med hästar och kuskar från Norge, Danmark, Frankrike, Sverige och Italien. En norskfödd häst, tränad av en italiensk tränare och körd av en italiensk kusk vann loppet. Beteendet hos kusken Vincenzo Piscuoglio Dell’Annunziata var tyvärr helt oacceptabelt med misshandel av hästen genom flera hårda drivningar. Denna typ av drivning är naturligtvis förbjuden i UET-länderna. UET tar starkt avstånd från denna typ av hantering av travhästar i lopp och arbetar aktivt med hästvälfärden på alla nivåer.”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.