Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As byter tränare

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Vivid Wise As och Antonio Somma. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Elitloppsinbjudne Vivid Wise As får en ny tränare. Hästen flyttas från Alessandro Gocciadoros stall efter lördagens händelse på Örebrotravet.

Publicerad:

Drivningen av Zarina Bi är helgens stora samtalsämne. Hästen, som tränas av Alessandro Gocciadoro, fick motta två enhandare i värmningen och ströks kort därpå av banveterinären. Ärendet är överlämnat till Svensk Travsport, men får redan nu konsekvenser.

Hästägarna Scuderia Bivans och Renato Bruni tar nämligen Vivid Wise As ur Gocciadoros träning.

– Vi har valt att avbryta vårt samarbete med stall Gocciadoro på grund av det beklagliga beteendet av en dess anställda. Från och med i dag är Gocciadoro inte längre tränare till Vivid Wise As, skriver Antonio Somma från Scuderia Bivans i ett pressmeddelande.

– Samtidigt vill vi utrycka vår solidaritet med Alessandro Gocciadoro som i den här fallet får bära det strika ansvaret för något han inte gjort personligen. Vi presenterar namnet på den nya tränaren inom de närmaste timmarna.

Efter vårens seger i Critérium de Vitesse blev Vivid Wise As första häst att få en inbjudan till Elitloppet. En inbjudan som varit omtvistad, inte minst nu efter lördagens incident.

Själv kommenterar Alessandro Gocciadoro lördagens incident enligt följande. Uttalandet har tidigare publicerats av Sulkysport.

– Det som hände i Örebro är oacceptabelt. Jag kan inte ursäkta vad killen gjorde mot hästen. Han har bara arbetat i mitt stall sedan 20 april i år och jag kunde inte föreställa mig att han var kapabel till att göra något så hemskt. Han blev omedelbart avskedad från mitt stall. Jag kan bara be om förlåtelse, först och främst till Zarina Bi, ägaren herr Biasuzzi och till hela travvärlden, skriver Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.