Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ideal du Pommeau struken ur Critérium Des 5 Ans

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Ideal du Pommeau vid segern i Europaderbyt på Vincennes. Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Ideal du Pommeau missar söndagens Critérium Des 5 Ans på Vincennes.
Under förmiddagen ströks han ur loppet och därmed återstår tolv ekipage.

Publicerad:

Ideal du Pommeau (e. Ready Cash) vann fjolårets upplaga av Europaderbyt men missade sedan stora delar av vintermeetinget på grund av en hovspricka. I juli kom han tillbaka till tävlingsbanan och under söndagen skulle Sébastien Guaratos häst startat i Critérium Des 5 Ans på Vincennes.

Under förmiddagen ströks dock Ideal du Pommeau ur loppet och därmed återstår tolv ekipage.

Idao de Tillard klar favorit

Critérium Des 5 Ans körs över 3000 meter med voltstart och Idao De Tillard (e. Severino) startar som stor favorit. Thierry Duvaldestins stjärna kommer med fyra segrar på de senaste fem starterna och senast sprang han världsrekordtiden 1.10,7/2700 meter.

– Idao har tränat lätt efter den senaste starten. Han har tyngd på frambenen och de kommer nu att behöva bäras i trehundra meter till och i en uppförsbacke. Jag förblir lugn då jag känner min häst mycket väl och vet att han kan göra allt, säger Thierry Duvaldestin till Paris Turf.

Under söndagen kördes även Kriteriet för treåringar och fyraåringar. Där har vi svensk representation genom Tomas Malmqvists duo Jazzy Perrine (e. Django Riff) och Kamehamea (e. Uniclove).

Se startlistorna till hela tävlingsdagen här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.