Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Här är tävlingsprogrammet för 2021

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Tävlingsprogrammet för 2021 är klart. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

I slutet av augusti blev det känt att storbanorna tillsammans får 13 färre tävlingsdagar nästa år. På onsdagen blev tävlingsprogrammet i sin helhet för 2021 officiellt – med ett par stora nyheter.

Publicerad:

Som det tidigare rapporterats om tappar storbanorna, Solvalla, Åby och Jägersro 13 tävlingsdagar tillsammans. Åby och Jägersro kör fem tävlingsdagar färre jämfört med i år. Solvalla kommer att ha tre färre tävlingsdagar.

Åbytravet har tidigare kört pokalfinalerna och Paralympiatravet på olika tävlingsdagar. Så blir det inte 2021. De loppen kommer att avgöras på en och samma tävlingsdag, lördagen den 8 maj.

I juni har Östersund tidigare anordnat dubbeltrav i samband med Jämtlands Stora Pris. Det kommer man inte att göra 2021. Jämtlands Stora Pris med V75 avgörs 12 juni. Nytt i Östersunds tävlingsprogram är att derbykvalen för kallblod kommer att köras kvällstid. Tisdagen den 20 juli.

Som det tidigare rapporterats om kommer norska Bjerke att bli en mer frekvent V86-bana. Bjerke kommer att ha sju V86-dagar. Sex saxdagar samt en egen. Den egna V86-tävlingsdagen anordnar Bjerke onsdagen 23 juni.

2021 består av totalt 878 tävlingsdagar, vilket är två fler än 2020, varav 109 av dem är breddloppsdagar.

– Det är väldigt likt årets tävlingsprogram. Det blir två tävlingsdagar till jämfört med i år och det beror på att banorna har möjlighet att lägga till extra dagar för egna medel. Det har Boden och Årjäng valt att göra. Vi betalar arrangemangskostnaderna medan banorna står för prispengarna. Sedan är det nytt att Åby kör pokalfinalerna och Paralympiatravet under samma tävlingsdag och att Bjerke har sju V86-dagar, säger Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport.

Hela tävlingskalendern hittar du här.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.