Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V64-tävlingar inställda pga covid-19

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Bro Park tvingas ställa in sina söndagstävlingar. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Travet och galoppen har kunnat tävla på under den pandemi som pågår. Nu står däremot klart att morgondagens V64-tävlingar på Bro Park ställs in, på grund av att en person smittats av viruset.

Publicerad:

Det är Svensk Galopp som meddelar dettta på deras hemsida:
"Ett fall av covid-19 har bekräftats på Bro Park och smittan kan ha spridits till personer i andra stall. Svensk Galopp kan inte garantera att tävlingarna imorgon kan genomföras på ett säkert sätt. Därför har Svensk Galopp beslutat att ställa in tävlingsdagen.

”Det är mycket tråkigt att vi behöver ställa in tävlingarna och vi förstår att det påverkar de aktiva. Men vi har ett ansvar gentemot ryttare, tränare, hästskötare och funktionärer för att säkerställa arbetsmiljön på tävlingsdagar. Flera personer har varit i kontakt med den smittade. Det finns en risk för smittspridning på Bro Park och då är det självklart för oss att ta till åtgärder för att stoppa den”, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

”Personen som testade positivt för covid-19 har tillfrisknat. Alla personer som har varit i kontakt med den smittade är informerade och de kommer att testa sig så snart som möjligt. Ingen av dessa har rapporterat att de visar sjukdomssymptom.”

Vidare meddelar man att tävlingarna på Jägersro kommande onsdag inte ska påverkas, men att de jockeys som är hemmahörande på Bro Park måste visa upp negativt test, för att få rida.

Bro Park är inte bara en tävlings- utan också en träningsanläggning, vilket gör det svårare att garantera att tävlingarna kan genomföras på säkert sätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.