Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnare i Skellefteå på midsommarafton

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Global Badman. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Skellefteåtravets tävlingar under midsommardagskvällen har blivit tradition och Joakim Johansson är för första gången på länge vid rodret som platschef.
– Det kommer flera fina hästar och jag tycker det känns bra. Vi ska också försöka skapa lite stämning med publiken på plats, säger Joakim Johansson.

Publicerad:

Sammanlagt räknar man med 100 i ”utomhuspublik” och ytterligare nästan 200 personer på de två restaurangerna på publikplats.

– Det blir intervjuer, tips och prisutdelningar med täcken och så, vi ska försöka göra vad vi kan för att skapa en trevlig travkväll. Det här är vår näst största travdag för året efter V75-omgången i början av oktober och väldigt viktig för oss, berättar Joakim Johansson.

Den sistnämnde har nu hunnit med två månader på det nya jobbet, även om han även tidigare varit sportchef just på Skellefteåtravet.

– Jag är på väg in i det hela, men det har även varit andra personalförändringar och jag har därför varit ensam i en månad. Då blir det mera frågan om att klara den dagliga ruljansen än att presentera nya idéer och projekt. Men annars är stämningen positiv och vi vill göra grejor framöver.

De båda Midsommarkransloppen över 3140 meter bjuder på 100 000 kronor i förstapris. I ”varma" klassen plockar Ingemar Hultqvist ut sin stjärna Selmer I.H. som ska försöka plocka in 60 meters tillägg på bland andra Berra Steel. I “kalla” avdelningen kommer Öystein Tjomsland väl laddat med tre startande, där Grisleprinsen G.L. känns het på förhand.

I ett försök till Norrlands Grand Prix för fyraåringar på Bergsåker gör fjolårets E3-finalvinnare Global Badman en intressant start för Daniel Wäjersten. Här är det 50 000 kronor till vinnaren. Sammanlagt står elva lopp på programmet och det sista är i mål strax efter 22.00.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.