Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enormt intresse för breddlopp och julaftonstävlingar på Eskilstuna

Foto: TR BILD
Michael Wallin, sportchef Sundbyholmstravet. Foto: TR BILD

Breddloppsdag 22 december och B-tränardag 24 december skapade enormt intresse.
Över 200 hästar ska starta på Sundbyholm dessa två dagar!
– Jag trodde ärligt talat att tävlingsdagarna skulle ta ut varandra lite, säger sportchef Michael Wallin.

Publicerad:

Tidigare i höstas kunde Travronden avslöja att Eskilstunabanan Sundbyholm planerade en speciell tävlingsdag på julafton. I dag var det anmälningar dit, där endast B-tränade hästar är startberättigade, samt till deras breddloppsdag 22 december.

“Coolt, va!?”

22 december kommer det att köras fjorton stycken lopp á tolv hästar, totalt 168 stycken ekipage.
24 december är antalet lopp fem stycken á tolv hästar, totalt 60 stycken ekipage.

– Coolt va!? När vi lade till julaftonsdagen så trodde jag att det skulle bli lite på bekostnad av breddloppsdagen den 22 december och breddlopp är inte så vanligt i december, säger sportchef Michael Wallin.
– Med facit i hand så hade jag lagt en breddloppsdag i december nästa år också!

Så lyder analysen

Varför tror du intresset är så stort?

– Tror det handlar om det här divisionstänkandet, att man får mötas med på lika villkor och inte behöver möta de bästa och största stallen. Att vi är ensamma om breddlopp i Sverige den här månaden gör nog sitt till samtidigt som vi har stort upptagningsområde. Vi jobbar också mycket med trivselfaktorer och vill tro och hoppas att det påverkar positivt, att aktiva vill komma hit och tävla. 

Julmat till aktiva

183 hästar, inklusive kvallopp, ska ut på tisdag – hur fungerar logistiken?

– I dessa coronatider tänker man på att inte proppa allt fullt, den här dagen får vi använda permanenta stallar också, så att det blir lite luft i alla fall. Vissa är hemmatränade med stallplats sedan tidigare också. 

På julafton kommer aktiva att få en liten gåva.
– Tillsammans med ATG så kommer vi att dels bjuda på julgröt och julsmörgås i coronasäkrad miljö på morgonen och sedan får alla aktiva, vilket inkluderar tränare, skötare, kuskar och transportörer, en take away-påse med julmat med sig hem. Det har vi redan fått positiv respons på. Det ska bli en riktig mysdag!

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.