Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagmyrens Mats Sahlén förväntansfull inför midsommar

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Hagmyren bjuder på traditionellt midsommartrav och hoppas så klart på soligt väder. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Midsommarafton på Hagmyren. Banan i Hudiksvall bjuder på en frisk mix bland loppet och välkomnar 500 personer i sittande publik samt restauranggäster.

Publicerad:

Ingen publik i fjol. Men i år kan Hagmyren välkomna 500 personer i sittande publik utomhus samt även restauranggäster. Det har blivit dags för de återkommande midsommartävlingarna i Hudiksvall.

– Det ser lovande ut i startlistorna och det är bara att hoppas på att det blir sol och fint väder, säger Mats Sahlén, sport- och arenaansvarig på Hagmyren.

• Hur ser intresset ut publikmässigt?

– Vi har sålt ungefär hälften av biljetterna nu när vi pratar med varandra (lunchtid, måndag, reds. anm.) och jag hoppas att folk väljer att komma hit och fira midsommar med oss. Självklart är det väldigt viktigt att få ha publik på plats. Inte minst för de aktiva. Det är mycket roligare att tävla inför publik, oavsett idrott. Att vara med sina kompisar och se idrott på plats är alltid roligt. Men det är viktigt för många andra, exempelvis travbanan, också.

Penningmässigt sticker Sleipners Fyraåringslopp för kallblod ut mest. Loppet betalar 100 000 kronor till vinnaren och många meriterade hästar kommer till start. Försök- och final-loppet Hallsta Lotus lopp körs och det gör även I långa loppet, Just Indeed’s montélopp och ett stolopp för högsta klassen.

Dessutom har Öystein Tjomsland valt att starta segermaskinen Lesja Odin. Valacken har vunnit 30 av 32 lopp under karriären.

– Jag tycker att vi fått ihop en hel del intressanta lopp. Både bland kallbloden och varmbloden. Det ser ut att bli både härliga och jämna fält, säger Mats Sahlén.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.