Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så stöttar kuskarna och tränarna Pride Racing

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Pride Racing 2021 är rejält på gång i Travsverige. Kim Eriksson, Maria Törnqvist och Hanna Olofsson är tre som kör med specialdesignade hjälmar. Den sistnämnde har dessutom valt att auktionera bort två månaders gratis träningsavgift för den goda sakens skull, något även Eric Martinsson gjort.

Publicerad:

Hur tänker den här kvartetten kring Pride Racing och allas lika världen inom travsporten?

Foto: MIKAEL WIKNER
Hanna Olofsson tycker det är sjäjvklart att stödja Pride Racing och har skänkt två månaders träningsavgift. Foto: MIKAEL WIKNER

Hanna Olofsson:

– Jag tycker att det är självklart att man måste få tycka om vilken man vill och att vara kär är det finaste som finns. Det här ämnet känns fortfarande lite tabubelagt inom travet och egentligen är det sorgligt att man ens måste göra sådana här arrangemang. Men uppenbart behövs det och då går jag gärna först i ledet för allas rätt. De spelar ingen roll för mig vilken som köper de två månaderna av gratis träning i mitt stall. Ny hästägare eller befintlig, båda blir lika roligt.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Kim Eriksson (arkivbild) kör i specialdisignad hjälm för att stötta Pride Racing. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Kim Eriksson:

– Jag hörde talas om det här och frågade faktiskt själv om det fanns någon hjälm över. Det gjorde det och jag valde också att betala den själv. För mig är det en självklarhet med inkludering och att vara schysst mot både folk och hästar. Det är trevligt med goda nyheter och det här kändes som en sådan. Då vill man vara med och bidra på något sätt.

Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
Maria Törnqvist är nöjd med sin nya hjälm och tycker att Pride Racing ligger rätt i tiden. Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD

Maria Törnqvist:

– Det känns roligt att flera kända profiler är med på det här, exempelvis en sådan som Robert Bergh. Jag kör själv i en Pride Racing-hjälm för den goda sakens skull. Det handlar inte heller bara om gayrörelsen, utan att alla har ett lika värde. Det ligger också rätt i tiden vad gäller hästarna och deras värde. Även efter avslutade karriärer.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Eric Martinsson ställer upp med två månaders gratis träning för att stötta Pride Racing. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Eric Martinsson:

– Jag kom in i det här genom initiativtagaren Staffan Pellvik. Det är en bra grej som de gör och jag har ställt upp med två månaders gratis träning för en häst i mitt stall. Det hela kommer att klubbas igenom på Tradera. Det här med inkludering är viktigt i hela samhället och en del tycker att vi inom travet är dåliga på detta. Då är det väl väldigt bra att vi jobbar hårdare och att det är den gemensamma nämnaren hästen som ska vara kärnpunkten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.