Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stort intresse för Rättviks travfest på midsommardagen

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Rättvikstravet på midsommardagen ett tidigare år. I år får äntligen publik komma tillbaka och man laddar för 500 personer på plats. Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Rättviks nya travbanechef har laddat för fest. Totalt kommer 500 personer att följa loppen på plats.
– Jag hoppas att vi ska uppnå trevlig stämning med det här, säger Sven Eriksson.

Publicerad:

I september tillträdde Sven Eriksson som travbanechef i Rättvik efter att Kaj Närhinen slutat som sportchef. Det innebär att Eriksson nu laddar för sitt första midsommartrav som travbanechef.

– Det blir väl en sanning med modifikation. Jag har ju varit, och är fortfarande, ordförande i Siljans Travsällskap. Så jag har ju varit med hela tiden egentligen.

Tävlingarna avgörs på midsommardagen med första start klockan 13.45. Då hoppas Eriksson att stämningen ska vara på topp.

– Tävlingsdagen är ju begränsad för 500 personer. Vi kommer att ha 350 gäster som blir serverade och sedan 150 platser på utomhusläktaren.

Utomhus blir det även för de 350 serverade gästerna.

– Vi har utökat restaurangområdet på publikplats och de 350 kommer att sitta längs med upploppet kan man säga.

• Hur är intresset?

– Det är stort. Det är fullbokat bland de 350 platserna sedan tre veckor tillbaka. Vad gäller de 150 på läktaren har vi valt att prioritera startande hästars ägare och efter det kommer vi att fylla på.

Publiken kan se fram emot flera sportsliga godbitar. Fyra Breeders Crown-försök ska avgöras under tävlingsdagen och dessutom gör flera riktigt namnstarka hästar upp i Midsommarloppet.

– Det ser väldigt bra ut. Jag gick igenom anmälningarna nu och dagen håller väldigt hög sportslig klass.

Bland miljonärerna i Midsommarloppet finns Milligan’s School, Jaguar Dream och hemmahästen On Track Piraten.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.