Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny startbil på Dalatravet

Foto: Dalatravet
Dalatravets startbil. Sedan 2006 har det varit vinklad startbilsvinge på banan. Nu är det slut med det. Foto: Dalatravet

Den vinklade startbilsvingen försvinner från Romme och Rättvik. Från början av april finns en ny startbil på plats med en rak vinge. Nu återstår två banor som använder sig av en vinklad vinge.

Publicerad:

Sedan 2006 har Romme och Rättvik använt sig av en vinklad startbilsvinge. Något som finns till för att gynna hästarna med startspår långt ut. Nu meddelar Dalatravet i ett pressmeddelande att det är slut med den vinklade vingen. 

Sven Eriksson, ordförande och travbanechef på Rättvikstravet berättar för Travronden om beslutet att övergå till en rak vinge. Bilen kommer att köras på både Romme och Rättvik.

– Det har inte riktigt haft den effekten som vi velat. Det blir inte fler åttor som vinner med en vinklad vinge och nu är det inte så många banor kvar som använder det. Sedan är det också enklare om man behöver låna en reservbil, eller om vi behöver låna ut vår bil. Denna är också vägregistrerad och kommer kunna åka enklare mellan banorna. Den tidigare har vi behövt transportera på en lastbil, säger Sven Eriksson.

Den nya startbilen har premiär i samband med Rättviks årspremiär 5 april och på Romme 8 april.

Nu återstår endast två banor i Sverige som använder sig av en vinklad vinge. På Jägersro och milebanan i Tingsryd.

Tidigare har bland annat Bollnäs, Gävle, Halmstad och Åby haft en startbil med vinklad vinge.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.