Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk Travsport ändrar utrustningsbestämmelser

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Den gångna helgen uppmärksammades det att tävla med söm i hoven innebar att tävla med skor – i alla fall vissa månader på året. Nu väljer Svensk Travsport att göra en omedelbar ändring av reglementet.

Publicerad:

I en TV4-intervju uppmärksammade Robert Bergh att ett antal söm i hästarnas hovar betecknas som att hästen tävlar med skor. I alla fall under perioden då det är fritt att tävla barfota.

Däremot skulle inte samma sak gälla under vintermånaderna december till februari, då det är barfotaförbud på landets travbanor. Att låta sin häst tävla med söm i hovarna de månaderna var att tävla barfota.

Nu, endast ett fåtal dagar senare, kommer Svensk Travsport med en regeländring kring detta – att tävla med enbart söm i hovarna kommer att räknas som barfota oavsett månad på året.

Förbundet meddelade via sin hemsida under tisdagen att ”en häst räknas som barfota om den endast har söm/sömmar i hoven, men utan beslag. Det görs också ett tydliggörande att som skor räknas alla beslag som fästs med söm eller lim – oavsett storlek eller material.”.

Svensk Travsport skriver att ändringarna gäller omedelbart.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.