Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Lövgrens ord efter länsstyrelsens beslut

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Joakim Lövgren. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Efter länsstyrelsens beslut mot Joakim Lövgren har han nu uttalat sig.
I ett mejl till flera medier skriver han om känslorna och beslutet.

Publicerad:

Länsstyrelsen har beslutat att förbjuda Joakim Lövgren från att använda körspö i tävlingssyfte, efter att hästen Piccadilly haft märken efter en start på Jägersro i april.

Joakim Lövgren har valt att uttala sig via mejl:

"Jag har drabbats av ett horribelt domslut, jag kommer givetvis att överklaga och vid min sida har jag bästa möjliga juridiska hjälp. Där har ni kortfattat min inställning till det godtyckliga tjänstemannabeslut som drabbade mig – och hela travsporten – som ett slag i ansiktet i början av veckan. Allt har ställts på ända, mitt varumärke har skadats och jag är rullad i smutsen. Så jag hoppas ni har förståelse att jag inte orkat ställa upp på långa intervjuer utan istället valt det här sättet att kommunicera på. 

Vi har en fantastisk travsport i Sverige, en sport som verkligen håller högsta världsklass. Därför är vi många som förväntar oss att även den statliga myndighet som är satt att granska sporten ska vara professionell och kompetent.  Nu ställdes jag inför en dom som visserligen går att överklaga, men där straffet (vitesföreläggandet) träder i kraft innan domen ens fått en rättslig prövning. Det är inte rättssäkert, inte värdigt en rättsstat. Att domen, föreläggandet från länsstyrelsen, fullständigt saknar professionalism och innehåller förtäckta hot inger definitivt inget förtroende. 

Inkompetenta och godtyckliga tjänstemannabeslut ska inte få solka ner vår sport. 
Jag vill avsluta med att tacka alla; kollegor, hästägare, vänner och inte minst min egen riksorganisation för allt stöd jag fått de senaste dagarna. Ni ska veta att jag uppskattar det."

Joakim Lövgren, professionell travtränare.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.