Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trafikkaos kan påverka V75 på Bergsåker

Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Tävlingarna på Bergsåker kan påverkas av trafikkaos söder om Sundsvall (arkivbild). Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD

Ett antal olyckor har påverkat trafiken söder om Sundsvall. I nuläget kommer tävlingarna ändå att kunna köras som planerat, berättar Bergsåkers travbanechef.

Publicerad:

Vid 13-tiden på lördagen kunde inte Bergsåker lämna några besked om hur eller om tävlingarna påverkas.

– Det är ett antal trafikolyckor på E4 och vi håller på att ringa runt och se hur stor effekt det här har. Vi måste göra en bedömning av hur många som sitter fast. Jag har hört att det finns alternativa vägar, men frågan är hur lång tid det tar att åka där, säger travbanechefen Henrik Montin.

– Jag vet att det ska ha varit en olycka mellan Gävle och Söderhamn och jag har även hört att det ska stå en långtradare några mil söder om Sundsvall.

Pratar ni om att skjuta på starten?

– Om vi gör något så kommer vi att skjuta på V4-loppen och köra dem sist i så fall. Men just nu kör vi som planerat och om det ändras så säger vi till.

Strax därpå återkom travbanechefen. 

– Nu har vi forskat lite mer i trafiksituationen och vi tror att vi kommer att klara oss från masstrykningar. Det kan bli någon kuskändring. Vi har till exempel pratat med Rikard N Skoglund och Ulf Ohlsson och de kommer att hinna. Det verkar som att det har börjat rulla på E4 också, så vi kör som planerat. 

Artikeln har uppdaterats. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.