Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atlantas karriär går mot sitt slut

Foto: LISA PHOTO
Atlanta och Yannick Gingras. Foto: LISA PHOTO

En makalös karriär går mot sitt slut. Nu återstår endast ett fåtal starter för superstoet Atlanta innan hon har tävlat färdigt.

Publicerad:

Sjuåriga Atlanta (e. Chapter Seven) har haft en fantastisk karriär. Hon har vunnit 35 lopp på 73 starter och tjänat knappt 3,3 miljoner dollar. Den största segern kom i Hambletonian Stakes år 2018. Hon blev då det första stoet sedan 1996 att vinna den öppna klassen.

Tillsammans med Manchego är hon det sto som sprungit snabbast någonsin. I oktober 2021 travade Atlanta 1.07,7a/1.609 meter på Red Mile vilket var en tangering av det absoluta världsrekordet.

Nu meddelar kretsen kring hästen att tävlingskarriären går mot sitt slut.

– Det är bitterljuvt, men vi kommer att pensionera henne. Det här stoet är så nära och kärt för mig. Jag har aldrig sett en större tävlingshäst eller ett större hjärta. Jag beundrar hennes uthållighet så mycket. Hon går ut och presterar varje gång och vet när det är dags att tävla, säger delägaren Michelle Crawford till US Trotting.

– Jag tror att alla som har kommit i kontakt med henne uppskattar henne. Hon är en drottning.

Atlanta kommer sedan att bli fölsto på heltid. Hon har redan ett föl, ett sto efter Muscle Hill som föddes i april genom en embryoöverföring. Han bar därmed inte fölet själv.

Atlanta tränas av Ron Burke, hon ska göra fem starter till innan pensioneringen. Redan på torsdag visar hon upp sig i Delaware. Se schemat nedan.

FAKTA

Återstående starter – Atlanta

  • 22 september – Miss Versatility – Delaware County Fair
  • 10 oktober – Allerage Trot – The Red Mile
  • 15 oktober – International Trot (VM-loppet) – Yonkers Raceway
  • 29 oktober – Breeders Crown – Woodbine Mohawk Park
  • 26 november – TVG Final – The Meadowlands
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.