Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppskandidat lämnar Sverige

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Next Direction och Iikka Nurmonen vid segern i Guldbjörken. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Kretsen kring Next Direction ger upp jakten på en plats i Elitloppet. Hästen åker hem till Finland – och siktas mot storlopp på hemmaplan.

Publicerad:

I fjol var Next Direction med I Elitloppet och slutade sexa i finalen. Iikka Nurmonen har startat sjuåringen i tre lopp på svensk mark under 2020. Han inledde med att vinna Guldbjörken för att sedan bli fyra i Paralympiatravet.

Senast var han ute i Meadow Roads lopp på Solvalla – i jakten på en biljett till Elitloppet – där han slutade fyra. Nu har kretsen kring hästen beslutat att vända hem till Finland med honom.

I Finland finns förhoppningar på att starta honom i Kymi Grand Prix 27 juni.

– Får vi en inbjudan dit kommer han att starta där, men då blir det ingen start i Suur-Hollola eftersom tre lopp på åtta dagar blir för tufft, säger Timo Hulkkonen till finska Ilta-Sanomat.

Timo Hulkkonen var inte helt tillfreds med intrycket av Next Direction på Solvalla och hästen har blivit behandlad.

– Även om han skulle ha bjudits in till Elitloppet redan innan starten på Solvalla skulle han inte ha varit med i loppet med tanke på att han inte är helt på topp. Det viktiga för oss är att han blir helt återställd, säger Timo Hulkkonen till Ilta-Sanomat.

Next Direction har vunnit 16 av 46 starter och sprungit in motsvarande 4.676.601 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.