Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt kallblodslopp i Finland – öppet för svenska hästar

Foto: Ida Laine/Hippos.
Parvelan Retu. Foto: Ida Laine/Hippos.

Finland får ett nytt storlopp på kallblodssidan. Nordiskt Sexåringspris är öppet för finska, norska och svenska hästar och ska köras i samband med Kungstravet. Förstapriset blir 15.000 euro.

Publicerad:

I sommar står Seinäjoki värd för det klassiska Kungstravet. Det blir tävlingar från fredagen den 30 juli till söndagen den 1 augusti och under den avslutande dagen utses en kung och en drottning bland de finska kallbloden.

Dessförinnan, på fredagen, är det premiär för Nordiskt Sexåringspris. Loppet körs över 2100 meter med 15.000 euro till vinnaren.

– Idén till loppet föddes när vi konstaterade att den här årgången är expectionellt bra. Den innehåller Parvelan Retu, Våler Nikolai, Nordsjö Odin, B.W. Rune och Ängsborken för att nämna några hästar, säger Mikael Mattfolk som arbetar med tävlingarna.

– Vi tycker att det är på tiden att de möts och vad passar då bättre än kungstravshelgen då kallbloden står i centrum?

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.