Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Covidfall och nya restriktioner i Frankrike

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
David Thomain på Vincennes (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tidigare har David Thomain konstatertats positiv för covid-19.
Nu har även Franck Nivard smittats och missar helgens tävlingar. Franske kusken David Thomain har testats positivt för covid-19.
Ersätter honom bakom Gu d'Heripre gör Nicolas Ensch.

Publicerad:

Restriktionerna blir allt hårdare i Frankrike på grund av coronaviruset. Från och med i dag har landet utegångsförbud från klockan 18.00 på kvällarna.

Därför kommer Vincennes att starta en halvtimme tidigare i morgon för att alla ska hinna hem innan utegångsförbudet inleds.

Även travsporten i Frankrike har drabbats av viruset bland aktiva. I går kom Le Parisien Turf med besked om att David Thomain är smittad av coronaviruset och ersätts av andra kuskar under Vincennes tävlingar. Han skulle bland annat ha kört Feliciano i Belique och ersätts där av David Bekaert. Senare under fredagseftermiddagen rapporterade Equidia att Franck Nivard var covidpositiv.

I dag körs Prix de Croix med bland annat Aetos Kronos och Power i startlistan. Loppets favorit, Gu d'Heripre skulle ha körts av Nivard. Ersätter gör Nicolas Ensch

Rutinerad kusk

Ensch är en rutinerad kusk med nästan 12 000 körda lopp – 1 280 segrar – men normalt i andra sammahang. Största segern i karriären är Grupp III-loppet Prix de La Cote d'Azur (54 000 € i förstapris).

Även svenske Power får ny kusk. Eric Raffin ersätter Robert Bergh bakom femåringen. Loppet körs 16.25.

För att köra på Vincennes krävs att alla kuskar som kör på travbanan visar upp ett negativt covidtest som inte är äldre än 48 timmar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.