Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter skadan: Earl Simon kvalade på Grosbois

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Earl Simon och Franck Ouvrie på Solvalla 2020. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jarmo Niskanens stjärna hann precis tjusa den svenska elitloppspubliken innan skadan som hållit honom borta från tävlingsbanan. Under fredagen kvalade Earl Simon på Grosbois.

Publicerad:

Åttaåringen har hunnit med att vinna 16 lopp och springa in närmare 900 000 euro under sin karriär. Den fick ett oväntat och oönskat avbrott då det visade sig att Earl Simon (e. Prodigious) hade dragit på sig en senskada efter elitloppsfinalen förrförra åtet. Precis som vid elitloppsframträdandet var den franske kusken Franck Ouvrie som satt i sulkyn när Jarmo Niskanens stjärna kvalade nästan två år efter skadan. Kusken mycket belåten med svaren han fick.

Han kändes fin och var friskt på bettet. Jag inledde i 1.15-tempo, sen fick han öka succesivt och jag körde 1.10 sista 500 meterna.Sedan fick han fortsätta efter mål 500 meter till så han gick 1.14.0 över totalt 2500 meter, sade Ouvrie till Provins Courses.

Kusken är hoppfull.

– Jag tänker på Davidson du Pont, och den här är ju lika bra. Han har mycket kvar att hämta.

Tränaren var också belåten.

– Vi har inte stressat honom alls och gett honom mycket tid eftersom vi inte vill riskera något och ångra oss efteråt. Han har gått mycket jobb, men jag har inte kört snabbare än 1.25 med honom. Det här gjorde han på ren klass. Jag är lättad och jättenöjd. Sen får vi se, sade Niskanen till Provins Courses.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.