Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förslag om valacker i Pd'A röstades ned

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Face Time Bourbon vid segern i Prix d'Amérique i januari. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Enligt uppgifter till franska Paris-Turf har förslaget om att tillåta valacker att starta i Prix d'Amérique röstats ned.

Publicerad:

Att valacker i framtiden ska få vara med i Prix d’Amérique och Prix de Cornulier har debatterats regelbundet den senaste tiden. På ett möte på Vincennes idag, tisdag, har ämnet varit uppe för omröstning där nej-sidan ska ha vunnit, det rapporterar franska Paris-Turf. Både Prix d’Amérique och Prix de Cornulier blir således öppna för enbart hingstar och ston även i framtiden.

– Det har varit på tapeten. Många har velat öppna upp loppet för valacker, särskilt nu när Cleangame varit så bra. Nu blev det inte så. Man tycker att det ska vara ett avelslopp som många andra lopp är här i Frankrike, säger Anders Lindqvist.

• Tycker du att beslutet var rätt?
Philippe Allaire kom tidigare med ett förslag om att öppna upp ett av B-loppen för valacker och att om man hade en bra valack skulle kunna kvala in den vägen, men inte heller det godkändes. Man är ganska konservativa här i Frankrike, men öppnar man en dörr är väl risken att släpper på mer och mer. Jag tycker att förslaget att ha ett kvallopp öppet för valacker är bra. Nu tror jag att det kommer dröja runt 15 år innan vi får se valacker i Prix d’Amérique, säger Anders Lindqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.